• Svetog Mateja 70/a, Zagreb
  • (01) 6600-777
  • fax (01) 6687-809
  • centardugave@gmail.com
  • centar-dugave.hr
Likovna kolonija Dugave 2019.

Likovna kolonija Dugave 2019.

Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb–Dugave ove godine je prvi puta organizirao jednodnevnu likovnu koloniju po nazivom: “Likovna kolonija–Dugave 2019.” na kojoj je sudjelovalo sedamnaest naših renomiranih likovnih umjetnika, a koja se održala dana 18. svibnja 2019. god. od 9.00 do 17.00 sati na lokaciji Centra Dugave u Zagrebu, Sv. Mateja 70A, Dugave.

Likovna kolonija je nastala po uzoru na održavanje tradicionalnih likovnih kolonija u Centru za rehabilitaciju Zagreb pod vodstvom gospodina Ante Živkovića Fošara.

Toga dana u Centru Dugave održani su i tradicionalni sportski susreti na kojima sudjeluju korisnici iz 15-ak ustanova socijalne skrbi iz cijele Hrvatske.

Cilj likovne kolonije je da, kroz paralelno održavanje sa sportskim susretima, naši korisnici koji nisu bili uključeni u sportska takmičenja imaju mogućnost druženja s renomiranim likovnim umjetnicima te se upoznaju sa svijetom likovne umjetnosti, a kroz navedeno druženje, osim upoznavanja, ispunjeno je nekoliko osnovnih zadataka: druženje korisnika i umjetnika te zasigurno poticanje želje i interesa naših korisnika za likovnim izražavanjem. Tijekom kolonije svaki od umjetnika odvojio je malo vremena za razgovor s našim korisnicima kako bi im približio svijet likovne umjetnosti.

Likovna kolonija je humanitarnog karaktera. Po završetku kolonije nastali radovi umjetnika bit će izloženi u Knjižnici Dugave čime pridonosimo još boljoj integraciji našeg Centra u lokalnoj sredini, a po završetku izložbe umjetničkim slikama ćemo dodatno osvježiti i oplemeniti prostorije našeg Centra.

Na likovnoj koloniji pod vodstvom g. Ante Živković Fošara sudjelovalo je 17 umjetnika i to:

 

ANTE ŽIVKOVIĆ FOŠAR

JOSIP BENJAK

VLATKA BAUER

BOŽIDAR ŠKOFAČ

ŽELJKO ĐEREK

IVO VLAŠIĆ

JOSIP JOZIĆ

MARICA VRKLJAN BAZJAK

ŽELJKO LESAR

ZVONIMIR NOTH

NIKOLINA CAR

ROBERT HINKELMAN

VERICA JADANEC

SAŠO PETROŠEVSKI NOVAK

DINKA GRLIĆ

MILAN HERCIGONJA

ZLATKO NEŽIĆ

 

 

Katalog – Izložba slika Likovna kolonija Centar Dugave 2019.

Katalog Likovna kolonija Centar Dugave 2019 (pdf)

 

Neki od nastalih radova tijekom likovne kolonije:

Likovna kolonija Dugave 2019.

LIKOVNA KOLONIJA DUGAVE 2019 (pdf)

 

Knjižnice grada Zagreba
http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/likovna-kolonija-dugave-2019/53206

Plakat Likovna kolonija Centar Dugave

Skip to content