• Svetog Mateja 70/a, Zagreb
  • (01) 6600-777
  • fax (01) 6687-809
  • centardugave@gmail.com
  • centar-dugave.hr
Volontiranje u Centru Dugave

Volontiranje u Centru Dugave

Poštovani i dragi volonteri,

Ovom prilikom vam prvenstveno želimo zahvaliti što ste baš naš Centar odabrali za mjesto pod Suncem u kojem ćete kvalitetno provoditi svoje dragocjeno slobodno vrijeme.

Ovaj vodič namijenjen je baš Vama, volonterima našeg Centra, a predstavlja samo jedan od oblika stručne podrške i pomoći tijekom vašeg volontiranja kojim Vam želimo pružiti relevantne informacije potrebne za rad.

Unatoč svim pisanim uputama, važno nam je naglasiti da uvijek imate na umu da su naši korisnici djeca i mladi te da u radu s istima prvenstveno važna njihova dobrobit i zaštita.

Kako je volonterski rad iznimno human i vrijedan, ali i odgovoran posao, svakako Vam preporučamo i dodatno proučavanje literature te Zakona o volonterstvu prije početka volontiranja.

Kroz narednih dvadesetak stranica pokušat demo Vas uvesti u naš mali volonterski svijet. Podijelit demo s vama svoje početke rada, iskustva volontera, ali i korisnika. Dobit ćete pregled odjela Centra i mogućih volonterskih pozicija. Usmjerit demo Vas na neke bitne zakonske odrednice, obveze, ali i Vaša prava. Na ovaj način pokušat demo Vam pružiti podršku da se što ugodnije kod nas osjećate i postanete član naše velike “dugavske obitelji”. Ovdje je odgajatelj “oko sokolovo” koji je uz Vas da bi se i Vi osjećali sigurno, ali i kontinuirano razvijali svoje (osobne i profesionalne) kompetencije.

Još jednom, svima Vam želim dobrodošlicu u naš Centar i veselim se volonterskim akcijama, druženjima i suradnji koja je pred nama

Koordinator volontera:
Maja Vučić – Blažić prof. soc. pedagog

Priručnik za volontere Centar Dugave (pdf)

 

 

Skip to content